Tradicionalni slovenski zajtrk
Kruh za zajtrk – super dan!
V petek 17.11 smo šolski dan pričeli nekoliko drugače – praznično. Na ta dan smo se pripravljali že z branjem zgodbe Bogata in uboga sestra. Prvo šolsko uro smo čas namenili Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Na začetku ure smo prisluhnili radijski oddaji, ter se pogovorili o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Nekaj časa smo posvetili tudi bontonu pri mizi. V razredu smo si praznično pogrnili mize, pripravili pogrinjke, skodelice in pribor. Na osrednjo mizo smo pripravili domač kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Vzdušje med jedjo smo popestrili s svečkami ter s Slakovo pesmijo Čebelar. Po zajtrku smo s skupnimi močmi vse lepo pospravili in si ogledali posebno oddajo o Slovenskem tradicionalnem zajtrku.
Spodaj lahko prisluhnete radijski oddaji.