Skoči na glavno vsebino

TABOR ZA BRIHTNE GLAVCE V RAKOVEM ŠKOCJANU

Letos smo se z brihtnimi glavcami 2. triade odpravili raziskovat kraški svet. Na sončen petek smo se odpeljali v Rakov Škocjan, in sicer v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Rak.

Tam smo v naravi videli in spoznavali različne kraške pojave, kot so podorna dolina, udrta vrtača z jezerom, kraški izvir, požiralnik, kraške jame (Zmajeva jama, Tkalca jama in Zelške jame). Tako so lahko učenci doživeli naravo, kjer sta voda in topen kamen v objemu ustvarila prečudovit kraški svet.

Učenci so imeli priložnost, da se prelevijo v prave jamarje, saj so se z vrvno tehniko spustili preko brezna. Mnogi so tako lahko premagali strah pred višino in globino, kar so ponosno pokazali z nasmehi na obrazu.

Učenci so najbolj uživali, ko so lahko svojo ustvarjalnost in domišljijo pokazali z gradnjo bivakov v gozdu, kjer so si zgradili zanimiva zatočišča.

Tudi zadnji deževen in hladen dan nas ni ustavil pri raziskovanju, saj smo se kot pravi pustolovci odpravili v Zelške jame. V popolni temi jame smo se igrali igro netopir in komar, s katero smo uprizarjali učinek eholokacije.

Preživeli smo čudovit in razburljiv vikend v naravi, brez tehnologije, ki je nismo prav nič pogrešali.

Andreja Blazina in Barbara Potnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost