Skoči na glavno vsebino

PREDSTAVITEV SLOVENSKE VOJSKE

Območno združenje slovenskih častnikov Dravinjske doline  je v sodelovanju s 670. logističnim polkom SV  iz Slovenske Bistrice  4. 10. 2023 organiziralo predstavitev slovenske vojske učencem devetih razredov  na osnovni šoli v Zrečah.

Predstavitev je potekala v dveh delih. V prvem delu so predstavniki območnega združenja slovenskih častnikov Dravinjske doline podpolkovnik Anton Kolar, major Emil Puklavec in višja štabna vodnica Ines Marinšek predstavili poslanstvo in naloge SV. Učence so seznanili s častniško in podčastniško karierno potjo v SV  ter z  nalogami, ki jih imajo pripadniki SV na mirovnih misijah.

Za učence je bil še  posebej zanimiv prispevek višje štabne vodnice Ines Marinšek, ki je bila  tudi  učenka na OŠ Zreče. Učencem je  predstavila  svojo uspešno podčastniško kariero  v Slovenski vojski.   

Učenci so pazljivo prisluhnili predstavnikom območnega združenja slovenskih častnikov

V drugem delu so pripadniki 670. LOGPSV učencem  prikazali opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Učenci so videli le manjši del, saj trenutno večino opreme potrebujejo za pomoč na območjih, ki so jih poleti prizadele poplave.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost