Skoči na glavno vsebino

ZMIGAJ SE!

Tako pa je »gibalni« teden za nami in bilo je super. Letos se je Dnevu za spremembe, ki ga organizira Slovenska filantropija, društvo prostovoljcev, pridružila tudi naša šola in sicer z akcijo ZMIGAJ SE! .

V preteklem tednu so bile vsak dan organizirane najrazličnejše gibalne aktivnosti, s katerimi so učenci aktivirali svoje telo za lažje učenje. Prvi dan  v tednu se je začel s plesom. Drugi dan je bil namenjen rekreativnemu odmoru. V sredo so učenci lahko zamigali na različnih gibalnih postajah, kjer so jih pričakale različne gibalne vaje. V četrtek je šola postala pajkova mreža in učenci so morali paziti, da se niso ujeli vanjo. V petek pa je bil na hodnikih pripravljen gibalni poligon na katerem so učenci  krepili svoje gibalne spretnosti in hitrost.

Učenci so povedali sledeče:

»Ful fajn! Razgibali smo se, postaje so bile pa zabavne in zanimive. Še posebej me je navdušila pajkova mreža« (Petja, 5.a)

»Pokazali smo, da nismo basic school. Da se znamo malo potruditi in želimo si še več tega. Všeč mi je bilo, da so se učiteljic potrudili za nas« (Pika, 5.a).

»Zakaj ni več glasbe med odmori? Res zanimiva ideja in koncept. Komot še več tega.« (Svit, 8.b).

»Super je bilo. Še posebej pajkova mreža, saj smo se morali plaziti spodaj. Potem smo se lažje učili. Pa v telovadnici smo se lahko z drugimi učenci družili.« (2.c razred).

Sicer pa slike povedo več, zato si jih le poglejte!

Je tukaj konec? Morda se je gibalni teden res končal, vendar smo se odločili, da bomo aktivnosti zagotovo obdržali in jih ponovili.   

Prostovoljke in izvajalke tege projekta:

Manuela Štefane, Eva Pančur in Polona Župevc

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost