Prva triada nazaj v šolo

Deli vsebino ...
Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page

Vedeli smo, da bo ta dan prišel. Želeli in čakali smo ga. Učenci prvih treh razredov so ga dočakali. Dan, ko se bodo lahko vrnili v šole, kar se bo zgodilo v torek, 26. 1. 2021. Delo v šoli bo organizirano v skladu s priporočili NIJZ, saj želimo, da bo bivanje v šoli za vse varno in prijetno.
Ostali učenci se za zdaj v šole še ne morete vrniti, vsi pa si želimo, da se bodo razmere v državi popravile do te mere, da bo to hitro mogoče.

Učenci prvih treh razredov pridete v torek v šolo:

1. razred ob 7.30
2. razred ob 7.35
3. razred
ob 7.40

Pred šolo vas bo nekdo od zaposlenih usmeril v učilnico. Prosimo vas, da upoštevate varnostno razdaljo. Učenci bodo ves čas bivanja v šoli v svoji matični učilnici.

Učenci boste vstopali v šolo skozi glavni vhod. Starši lahko svojega otroka pospremite do glavnega vhoda. Ob odhodu domov boste otroka prav tako počakali pred šolo.

V šolo naj prihajajo le zdravi otroci, bolni naj ostanejo doma.

Zelo je zaželeno, da učenci pridejo v šolo malo pred pričetkom pouka. Po priporočilih NIJZ naj učenci pridejo v šolo peš, če je mogoče. Sicer za prevoz poskrbite starši. Za tiste, ki nimajo druge možnosti, bodo organizirani tudi šolski prevozi. Avtobusi bodo vozili po ustaljenem voznem redu, a bo organiziran le prvi odvoz (tudi za Stranice).

Ker je epidemiološka slika slaba, moramo upoštevati stroge ukrepe, zato vas prosimo, da se o tem s svojimi otroki pogovorite.  Vsi zaposleni v skladu s priporočili NIJZ v šoli nosijo maske.

Učenci prvega triletja nosijo maske le v skupnih prostorih, v svoji učilnici so lahko brez mask. Vse kršitve moramo v skladu z današnjo okrožnico posredovati inšpektoratu.

Zelo pomembno je, da:

  • ustrezno skrbimo za higieno kašlja
  • pazimo na ustrezno medsebojno razdaljo
  • si redno in ustrezno umivamo roke z milom in vodo
  • si razkužujemo roke

Učenci si naj ne posojajo šolskih potrebščin.

Prostore moramo redno in temeljito zračiti, zato naj imajo učenci topla oblačila.

Prosimo vas, da se s svojim otrokom pogovorite o vračanju v šole. Opozorite jih, da je pomembno, da se držimo ukrepov. O tem se bodo z učenci pogovorili tudi učitelji.

Starši v šolo vstopate v res nujnih primerih. Uporabiti morate masko in si razkužiti roke. Šola bo vodila evidenco o zunanjih obiskovalcih.

Z veseljem vas pričakujemo.

Morda vam bo všeč tudi...